QUV tester (UV-A Q-lab)

QUV tester (UV-A Q-lab)

Principle: 

Versnelde veroudering is de blootstelling van producten gedurende een bepaalde periode of cyclus aan bepaalde geconditioneerde omstandigheden. Deze omstandigheden geven een versnelde simulatie van een langdurige blootstelling en de daaraan gekoppelde wijziging in eigenschappen.

De simulatie is vastgelegd op aantal uren zonlicht kilolangley.

De verouderingstesten worden met verschillende toestellen (lampen en omgevingsomstandigheden) uitgevoerd volgens ASTM, ISO en DIN normen.

Testing procedure: 

Bij de QUV tester vindt de versnelde veroudering plaats onder UVA-licht, dat de kritische korte golflengte UV lichtstralen reproduceert en op een versnelde manier, de aantastingen simuleert die door zonnestraling en het weer worden veroorzaakt.

Het monster wordt gedurende een aantal uur in de testkamer blootgesteld aan UVA-licht, onder droge of vochtige omstandigheden. De testkamer is voorzien van een condensatiesysteem dat de monsters kan bevochtigen (simulatie dauw).

Na de testperiode worden de relevante eigenschappen van de testmonsters bepaald.

Testing applications: 


Bepalen van invloed op fysische eigenschappen zoals kleur en glansverlies, uitkrijten, optreden van barsten en cracks en verlies aan mechanische eigenschappen voor buitentoepassingen.

Testing PDF: 

Logo

VKC-CENTEXBEL is a competence centre assisting the industry in all aspects related to plastic processing, including materials, compounding and recycling.

legal notice

Get in touch

 • VKC-Centexbel Kortrijk
  Etienne Sabbelaan 49
  BE- 8500 Kortrijk
  Belgium
 • +32 56 29 27 00
 • +32 56 29 27 01
 • info@vkc.be
 • www.vkc.be