s' werelds grootste composietsluisdeuren in Tilburg

www.compositesworld.com

Composiet is een duurzame, lichte en onderhoudsarme vezelversterkte kunststof.

Het gebruik van composiet sluisdeuren is een gezamenlijke keuze van de provincie Noord-Brabant en Rijkswaterstaat en is opgedragen aan de aannemer van sluis III: Combinatie Heijmans/Boskalis. De sluisdeuren van composiet hebben bijna hetzelfde gewicht als water. Dat zorgt voor minimale wrijving voor de scharnieren en dat leidt weer tot minder slijtage. De sluisdeuren gaan twee- tot driemaal langer mee dan conventionele sluisdeuren.

Op 10 oktober 2015 werden de eerste sluisdeuren met een hoogte van 5m en breedte van 6,2m geplaatst.

’s Werelds grootste composiet sluisdeuren

Begin januari 2016 werden de sluisdeuren aan de andere kant van Sluis III geplaatst. Met hun afmetingen van 6,20 meter (breed) en 12,5 meter (hoog) zijn dat ’s werelds grootste composiet sluisdeuren. De afmetingen van de sluisdeuren en het feit dat zij een verschil in waterstand van maximaal 7,90 meter kunnen keren, maken het project uniek voor Nederland en de rest van de wereld. De sluisdeuren zijn ontwikkeld in samenwerking met het Nederlandse bedrijf FiberCore Europe. Constructiebedrijf Hillebrand zorgt voor de montage van de deuren.

Bron:https://www.rijkswaterstaat.nl

Logo

VKC-CENTEXBEL is a competence centre assisting the industry in all aspects related to plastic processing, including materials, compounding and recycling.

legal notice

Get in touch

 • VKC-Centexbel Kortrijk
  Etienne Sabbelaan 49
  BE- 8500 Kortrijk
  Belgium
 • +32 56 29 27 00
 • +32 56 29 27 01
 • info@vkc.be
 • www.vkc.be